Freek Mesu

Klinisch fysisch medewerker

Interview

"Ik kan me hier blijven ontwikkelen in mijn vak"

Freek Mesu werkte voorheen in de elektrotechniek en is nu klinisch fysisch medewerker bij het ZRTI. Het werk bij het ZRTI staat nooit stil. “Nieuwe procedures, nieuwe toestellen of apparatuur, innovaties: ik vind het allemaal boeiend en uitdagend. Als klinisch fysisch medewerker ondersteun ik fysici bij het in orde houden van alle medische toestellen, zoals bestralingsapparatuur en CT-scans. De fysici zijn verantwoordelijk voor de toestellen en de afgifte van de bestraling. Mijn taak is het controleren, uitvoeren van metingen en verhelpen van storingen.”

Hier word je als mens gezien

Vanuit een elektrotechnische achtergrond in de productiewereld maakte Freek een jaar geleden de overstap naar het ZRTI. “De zorg is een heel andere wereld, merkte ik al snel. Je bent hier geen setje handjes die het werk moet uitvoeren, maar wordt echt gezien als mens. Collega’s werken met elkaar vanuit dezelfde gedrevenheid om het goed te doen voor patiënten. Vanuit die instelling wil het ZRTI ook technisch vooruitstrevend zijn. Steeds weer de beste en nieuwste technieken zoeken om de patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Ik vind het heel mooi om daaraan bij te dragen.

Vakmanschap vergroten

Het betekent ook dat ik me steeds kan ontwikkelen in mijn vak. Ik word in huis opgeleid en wil veel aanvullende cursussen volgen. Zo kan ik voortborduren op de kennis die ik al had en vergroot ik mijn vakmanschap. In een fijne werkomgeving, waarin ik zie hoe collega’s met veel aandacht en zorg omgaan met hun werk en patiënten. Het ene moment sta ik iets uit te rekenen, het andere moment werk ik aan een groot bestralingsapparaat. Veelzijdig en gezellig: ik vind mijn baan gewoon gaaf!”