Nicolette Planteydt

Klinisch fysisch medewerker en applicatiebeheerder ARIA

Interview

“Na de upgrade konden we op maandag weer probleemloos aan de slag”

De afspraken met de patiënten, de agenda’s van de artsen, de bestralingsplannen: het zit allemaal in het softwarepakket ARIA. Bovendien is ARIA gekoppeld aan het elektronisch patiëntdossier. Het is dus min of meer de ruggengraat van alles wat het ZRTI doet. Net als elk softwarepakket heeft ook ARIA regelmatig een upgrade nodig. Afgelopen jaar begeleidde Nicolette Planteydt, samen met haar collega Marc Lambregts, een grote upgrade van ARIA.

“Naast mijn werk als klinisch fysisch medewerker ben ik applicatiebeheerder van ARIA. Mijn collega Marc en ik zorgen ervoor dat collega’s kunnen inloggen en de juiste toegangsrechten krijgen. Ook lossen we eenvoudige storingen of meldingen zelf op. In november waren we betrokken bij een grote upgrade van ARIA, tegelijk met de ingebruikname van nieuwe servers. Een flink project, dat we samen met de leverancier van ARIA, onze externe ICT-dienstverlener en onze eigen ICT’ers en fysici hebben uitgevoerd.”

“Op donderdagmiddag 16 november hebben we de bestralingsapparatuur uitgezet en hebben we back-ups gemaakt. Vervolgens is alles overgezet en heb ik, in mijn rol als data-analist, gecontroleerd of er geen data verloren waren gegaan. Op vrijdag, zaterdag en ook nog deels op zondag, is alles getest en op maandag konden we op beide locaties weer probleemloos starten met het bestralen van onze patiënten. Gelukkig hadden we van te voren scholing gekregen en in de testomgeving al grondig kennis kunnen maken met de veranderingen in de software. Met de nieuwe software zijn we beter klaar voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de radiotherapie, zoals multi-criteria optimalisatie voor dosisplanning en automatisch plannen. In 2019 gaan we dit invoeren binnen het ZRTI.”