Interviews

Diana de Ronde

Wie het woord ethiek in het woordenboek opzoekt, leest als betekenis: ‘geheel van morele principes’. Een breed begrip dus, dat zeker in het medische werkveld veel aandacht behoeft. Bij het ZRTI is er dit jaar meer focus op ethische dilemma’s en vraagstukken komen te liggen. Diana de Ronde, PA en voorheen medisch beeldvormend en bestralingsdeskundige (MBB’er), vertelt hoe en waarom.

Dirk-Jan Westerhof

Goed werkende ICT is in de zorg van groot belang. Binnen de radiotherapie hangt zelfs álles ervan af. De beeldvorming, de berekeningen, de bestralingen zelf: alles staat of valt bij goed werkende systemen. Het ZRTI werkt sinds 2013 samen met Open Line om het functioneren van de ICT te borgen en heeft in 2019 de samenwerking weer voor twee jaar verlengd.

Pieternel Hoeve

Rond hemelvaart 2019 ontdekte Pieternel Hoeve (47) een knobbeltje in haar borst. De huisarts stuurde haar meteen door naar het ziekenhuis voor een mammografie, echo en punctie. “Toen begon het wachten. Een week later kreeg ik de uitslag en bleek het borstkanker te zijn. Het plan was: eerst chemotherapie om de tumor te verkleinen, daarna een operatie en tot slot bestralingen bij het ZRTI.”

Nico van Bree

Het had weinig gescheeld of Nico van Bree was in 1992 niet op sollicitatiegesprek geweest bij het ZRTI. De uitnodigingsbrief arriveerde namelijk in zijn huis in Haarlem, terwijl Nico – in Brabant opgegroeid – carnaval vierde in het zuiden. “Ik opende de brief op het moment dat het gesprek zou plaatsvinden. Gelukkig begrepen ze de situatie en mocht ik op een ander moment langskomen.”

Ingrid de Bree

Het afgelopen jaar is binnen het ZRTI hard gewerkt aan de totstandkoming van een HRM-beleidsplan. De ondernemingsraad (OR) heeft daarin een belangrijke rol gespeeld, vertelt voorzitter Ingrid de Bree.

Hester Riemer

Als je de diagnose kanker krijgt en een behandeltraject in gaat, is het belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Hester Riemer en haar vijf collega-doktersassistenten op de twee ZRTI-locaties zorgen daarvoor. Ze verzorgen niet alleen de planning en de administratieve afhandeling, maar verzorgen in sommige gevallen ook wonden.