Interviews

Eddy Mulder

Bij toeval werd bij Eddy Mulder uit Vlissingen vorig jaar een milde vorm van prostaatkanker ontdekt. Eind december startte zijn behandeling met adaptieve bestralingen bij het ZRTI. Eddy kijkt terug op een moeilijke tijd waarin hij veel steun heeft ervaren van zijn dochters, de betrokken uroloog en het team van het ZRTI.

Doetsje de Vries & Astrid Poland

Op 24 april 2023 verwelkomde het ZRTI de eerste patiënt op het nieuwe Ethos-bestralingsapparaat. Het opende een nieuwe wereld aan behandelmogelijkheden. Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen Astrid Poland en Doetsje de Vries zijn vanaf het begin mee op ontdekkingsreis.

Anne-Joy de Graan

In het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland werkt een hecht team aan het leveren van optimale zorg voor patiënten. Dichtbij huis. Net als in het ZRTI. Het zorgt voor herkenning en korte lijnen in de nauwe samenwerking tussen onze zorginstellingen. Internist-oncoloog dr. Anne-Joy de Graan voelt zich erbij thuis.

KlaasJan Renema

Na een stage in Zuid-Afrika tijdens zijn studie wist KlaasJan Renema het zeker: hij wilde de rest van zijn werkzame leven bijdragen aan zorg voor patiënten. Inmiddels is hij CIO/Manager Medische Techniek & ICT en klinisch fysicus bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. We zijn blij dat hij sinds december 2023 zijn kennis, ervaring en betrokkenheid inzet voor het ZRTI als lid van de Raad van Toezicht.

Martina van Tatenhove

Zit je goed in je vel? Dan ben je gelukkiger en heb je meer plezier in je werk en je leven. Dat straal je uit. Naar collega’s, naar patiënten en in je eigen omgeving. ZRTI gunt dat al zijn medewerkers. Daarom draagt de werkgroep EnergiZe! bij aan vitaliteit binnen onze organisatie. Communicatieadviseur Martina van Tatenhove is lid van de werkgroep EnergiZe! en vertelt er meer over.

Maaike de Kroon & Ilse Tolhoek

Met een ferme klap op een rode knop ging het Elektronisch Patiëntdossier (EPD) bij ZRTI van start. Nu hebben we één systeem waarin we vrijwel alles rond behandelingen van patiënten registeren. Dat klinkt handig en dat is het ook. Maar er ging wel een flinke ‘bouwtijd’ aan vooraf. Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er) Ilse Tolhoek en radiotherapeut-oncoloog Maaike de Kroon zaten in de projectgroep.