Interviews

Freek Mesu

Freek Mesu werkte voorheen in de elektrotechniek en is nu klinisch fysisch medewerker bij het ZRTI. Het werk bij het ZRTI staat nooit stil. “Nieuwe procedures, nieuwe toestellen of apparatuur, innovaties: ik vind het allemaal boeiend en uitdagend. Als klinisch fysisch medewerker ondersteun ik fysici bij het in orde houden van alle medische toestellen, zoals bestralingsapparatuur en CT-scans. De fysici zijn verantwoordelijk voor de toestellen en de afgifte van de bestraling. Mijn taak is het controleren, uitvoeren van metingen en verhelpen van storingen.”

Daphne Paardekooper-Schager

Daphne Paardekooper-Schager is physician assistant (PA) bij het ZRTI. ‘Bij het ZRTI willen we allemaal onze patiënten zo goed mogelijke zorg leveren. Daarom werken we voortdurend aan onze kwaliteit. En leggen de lat daarbij steeds hoger’.

Imke Rosink

Imke Rosink merkte aan de kleinste dingen dat bij het ZRTI de mens echt centraal staat. ‘Ik heb vaak gedacht: “wat doen jullie dit góed”. De eensgezinde warme aandacht die je krijgt, bewijst dat het in de cultuur zit.’

Jos Ambachtsheer

Jos Ambachtsheer startte in coronatijd bij het ZRTI als radiotherapeutisch laborant. “Als je dit werk doet staat de zorg voor de patiënt altijd op de eerste plek. Een goede hygiëne inclusief desinfectie hoort daarbij, want veel van de mensen die hier komen zijn kwetsbaar. Voor onze werkwijze veranderde er op dat gebied door de coronamaatregelen dan ook niet heel veel. Behalve dan dat we ons misschien nóg bewuster zijn van het belang daarvan. Maar het persoonlijk contact moeten we soms wel anders vormgeven. En dat is niet altijd makkelijk.”

Tilly Leseman

Tilly Leseman is radiotherapeut-oncoloog bij het ZRTI. “De apparatuur en technieken voor radiotherapie worden steeds geavanceerder en het ZRTI is daarin up-to-date. Zo zetten we sinds vorig jaar wervelstereotaxie in. Dat past bij onze gezamenlijke drive om het zo goed mogelijk te doen voor patiënten.”

Renate Pleijte

Renate Pleijte is radiotherapeutisch laborant en sinds oktober 2020 lid van de ondernemingsraad (OR). ‘Het bestuur betrekt de OR altijd heel vroeg bij de plannen die ze hebben. Dat past helemaal bij de open en flexibele werkcultuur van het ZRTI, waarin we mogen rekenen op de steun van onze werkgever en van elkaar.’

Pierre Jongeneelen

Het was eigenlijk een terloopse vraag die Pierre Jongeneelen (76) uit Kamperland vorig jaar aan zijn huisarts stelde: of de PSA-waarde in zijn bloed niet eens gecontroleerd kon worden? Dat leek de huisarts een goed idee, gezien Pierre’s leeftijd. De waarden bleken verhoogd: Pierre had prostaatkanker. Een half jaar en diverse onderzoeken later meldde hij zich bij het ZRTI voor radiotherapie. Halverwege het behandeltraject verbleven Pierre en zijn vrouw een midweek in een appartement aan de Vlissingse boulevard, op wandelafstand van het ZRTI.